Úvod

Majstrovstvá SR juniorov

 Email  Tlač  PDF

 stafeta 3Posledný májový víkend sa po dlhšej pauze na vynovenej žilinskej plavárni konali Majstrovstvá Slovenska juniorov.

V bazéne spĺňajúcom prísne kritéria pre vrcholné podujatia štartovalo 268 plavcov zo 45 slovenských klubov. Aj Žilina mala svoje medailové ambície, ktoré sa premenili vo veľmi pekný výsledok, pretože Klub plaveckých športov Nereus skončil v medailovej štatistike na 3. mieste!
Hlavnými aktérmi boli naši dvaja slovenskí juniorskí reprezentanti Emma Marušáková a Juraj Topoľský. Obidvom sa darilo a každý si vyplával po tri tituly Majstra Slovenska.
Najviac medailí si vyplávala Emma Marušáková. Okrem spomínaných 3 titulov za všetky znakárske disciplíny (50m, 100m a 200m) získala striebro za 100m voľný spôsob a 50m motýlik a bronz za 50m voľný spôsob a 200m polohové preteky.
Juraj Topoľský sa stal kráľom šprintu, keď vyhral 50m aj 100m voľný spôsob a 50m motýlik. Dve strieborné medaile pridal za 50m znak a 100m motýlik.
Dvom bronzovým medailám sa potešil Andrej Synák za 200m a 400m polohové preteky a tak isto Matúš Laluha za 100m a 200m motýlik.
Najviac nečakanú medailu si vyplával Urban Porubec na 100m znak, kde skončil taktiež na 3. mieste.
Chlapci dali dohromady sily aj v štafetách a odmenení boli jednou striebornou a jednou bronzovou medailou. Strieborná štafeta 4x100m voľný spôsob plávala v zložení Urban Porubec, Daniel Michlík, Denis Vallo a Juraj Topoľský, bronzová štafeta 4x100m polohové preteky mala zastúpenie na prvom a poslednom úseku rovnaké ako v predchádzajúcej a druhý úsek plával Matúš Laluha a tretí Alexander Hrabovský.
Všetkým plavcom k dosiahnutým výsledkom gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu klubu aj mesta.

kompletné výsledky

prehľad výsledkov našich pretekárov