Úvod Vodnopólový oddiel Čo je vodné pólo?

Čo je vodné pólo

Vodné pólo je loptová hra, ktorú vo vode hrajú dve družstvá. Spája v sebe rýchlosť, výbušnosť, vytrvalosť, presnosť, silu a tímového ducha. 

Každý lekár potvrdí, že jedným z najzdravších športov je plávanie a keďže vodné pólo sa hrá vo vode je s plávaním priamo späté.
Klub Nereus založil 29.12.2002 aj oddiel vodného póla a ponúka tak pre deti aj takúto možnosť trávenia voľného času. Momentálne máme v klube družstvá - 11 ročnej prípravky, mladších a starších žiakov a mužov, ktoré sa pravidelne zúčastňujú súťaží a turnajov nielen po celej Slovenskej republiky, ale aj v zahraničí. Čiže okrem pravidelného športovania ponúka klub deťom aj možnosť spoznať rôzne miesta v celej Európe. Naše družstvá sa zúčastnujú turnajov v Prahe, Brne, Hradci Králové, Přerove, Budapešti, Paríži, Kaunase, Bytome, Kluži, Biograde, Opatiji, Herenveene, Groningene, Hannoveri, ... a naopak pri organizácii turnajov v Žiline sa stretávajú s rovesníkmi aj z ďalších družstiev z celej Európy.

Preto každé dieťa, malé, vysoké, chudé, ale aj s nadváhou má u nás dvere otvorené a v prípade pravidelného tréningu, môže jednak niečo dokázať a keď už nič, tak určite si utuží svoje zdravie a spozná aj niečo iné ako sedieť za počítačom. Preto s heslom „voda lieči“ pozývame všetky deti k nám do oddielu vodného póla, aby skúsili čo to vodné pólo vlastne je.